IPR d.o.o., t: +386 01 423 85 30, e: info@ipr.si

2. srečanje skupnosti VEMUP - Vse na Enem Mestu za Uspešno Prodajo

Thursday, 28 November 2013 00:00

Prodaja na podlagi vprašanj

18. septembra 2013 smo imeli 1. srečanje (utrinke si lahko ogledate tukaj), 28. novembra 2013 pa 2. srečanje skupnosti VEMUP.

Glede na predhodne razgovore s člani skupnosti je bila tokrat glavna tema PRODAJA NA PODLAGI VPRAŠANJ. To je pravzaprav temelj sodobne prodaje - najprej diagnosticiraj in šele nato predpiši zdravilo! Torej moramo znati postavljati prava vprašanja. A tega nismo vajeni, spraševali so le učitelji...

 

Srečanje je potekalo v obliki delavnice, zato so udeleženci s seboj prinesli papir in svinčnik ter svoje sive celice :-) Veliko so morali razmišljati - to je najboljši način, da se napreduje še za korak ali dva. Delali so na študiji primera, s katero so osvojili razvoj prodajnega orodja za uspešno prodajo - sistem pravih vprašanj. Za boljši učinek so pred srečanjem prebrali članek Zakaj bi nekdo kupil ravno od nas?.

 

SLIKA 1: STOPNJE KUPČEVIH POTREB

 

SLIKA 2: RAZISKOVANJE - 4 VRSTE VPRAŠANJ

 

P.S. Ker je bilo to zadnje srečanje naše skupnosti "v živo" v tem letu, smo si ob zaključku nazdravili s srebrno penino in si zaželeli trajnostno uspešno 2014. Naše naslednje srečanje bo v četrtek, 13. februarja 2014, ob 17h na GZS.

 
© 2010 IPR d.o.o., izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.